Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vizsgálatot indít a Szenzációs Négyes ellen a Médiahatóság

2018.10.04. 14:09

Ahogy azt várni lehetett, hatósági eljárást indít a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az RTL Klub Szenzációs négyes című műsorával szemben. A hatóság a közleményében azt írja, hogy először a műsor korhatárbesorolását vizsgálják, azok után, hogy az első adás után több beadvány is érkezett a hatósághoz. Ilyet adott be például a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) nevű szervezet is, amit fideszes politikusok alapítottak.

Az NMHH-nak arról kell döntést hoznia, hogy a műsor megsértette-e a médiatörvényt. A bejelentők szerint ugyanis a műsorban látható meztelenkedés szeméremsértő, és hibát követtek el, mikor 12 éven aluliak számára nem ajánlott kategóriába sorolták.

Maga a műsor a nézettségi versenyben megbukott, erről itt írtunk részletesebben. Arról pedig, hogy pontosan mit lehetett látni a kifogásolt epizódban ebben a cikkünkben lehet olvasni.

Az NMHH azt is bejelentette, hogy ideiglenes szerződést kötött a a fővárosi Jazzy Rádió szolgáltatójával. Október végén lejárt a szerződésük a Dél-Budapest 90,9 MHz-es rádiós frekvencián, így azonban év végiéig zavartalanul sugározhatnak a megszokott frekvencián. Szintén ideiglenes szerződést kötöttek a  Sunshine FM szolgáltatójával a a Nyíregyháza 99,4 MHz-es kereskedelmi hasznosítású frekvenciáról. Az új megállapodás december 10-ig szól.