Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A visszaszoruló sajtószabadság vizsgálatára gyűjt a Mérték

2018.10.09. 08:42

Adománygyűjtő kampányt indított a Mérték Médiaelemző Műhely. Lágy Cenzúra nevű kutatásukhoz keresnek támogatókat. Ebben a tanulmányban a magyar médiapiac változásait dokumentálják. A kampány oldalán azt írják, hogy azért lenne fontos, hogy elkészüljön a kutatás, mert sok hazai és nemzetközi szervezet számára ez az elsődleges forrás a hazai médiahelyzetről. Mint írják az utóbbi években folyamatosan csökken a kormánytól független médiumok száma, ezért is fontos, hogy dokumentálják a változásokat.

A cél 300 ezer forint összegyűjtése, a támogatók pedig az adományért cserébe elsőként olvashatják az elkészült kutatást.  A Lágy Cenzúra korábbi részeiről az Indexen is beszámoltunk, 2014-ben például azt állapították meg, hogy nőtt az öncenzúra a hazai médiában. 

A Mérték adománygyűjtése az adjukossze.hu oldalon keresztül zajlik, a támogatói csomagok 1000 és 20000 forint között alakulnak, de lehetőség van egyedi összeggel is támogatni a jelentést.