Anger Zsolt valami piszkosba keveredik az új '56-os filmben

2018.10.10. 05:10

"A vizsga egy nagyon jó film. Az első tíz percet el sem hittem. Ízléses felvezetés, jó vágások, érdekes, a történetépítkezést támogató filmzene, szuper atmoszférateremtés" – lelkendeztünk 2011-ben, miután megnéztük Bergendy Péter komcsi ügynökfilmjét.

A vizsga után a rendező újra összeállt Köbli Norbert forgatókönyvíróval. A két filmes legújabb munkája, Trezor című történelmi thriller is ugyanabba az érába repít: a tévéfilm 1956 novemberében, napokkal a szabadságharc bukása után játszódik.

A szinopszis így foglalja össze a részben valós eseményeken alapuló sztorit:

A belügyminisztérium trezorkulcsai elvesznek az '56-os forradalom zűrzavarában. Ezért alig néhány nappal a szabadságharc vérbe fojtása utána a rendőrök kihoznak a börtönből egy hajdani bankrablót, hogy törje fel nekik saját, feltörhetetlen trezorjukat. A fegyenc azonban egész mást talál a feltáruló trezorajtó mögött, mint amire számított, és onnantól egy izgalmas, fordulatos játszma veszi kezdetét, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik.

Ahogy már korábban írtuk, az elítélt lakatost Anger Zsolt alakítja, akinek a korrupt Scherer Péter hozza a megbízást, aztán Tasnádi Bence is belekeveredik a történetbe. A filmben rajtuk kívül Hámori Gabriella, Elek Ferenc, valamint Bezerédi Zoltán is játszik – legutóbbi Münnich Ferencet, az akkori miniszterelnök-helyettest alakítja.

A 2018 őszére ígért tévéfilmhez megérkezett az előzetes is:

Trezor Trailer

Íme az előzetes! Várható bemutató: novemberben

Közzétette: Trezor – 2018. október 9., kedd

A Trezor az év elején forgott, összesen 13 napig, többek között a Kőbánya alatti pincerendszerben és a Vasas Művelődési Házban. A 75 perces filmet várhatóan várhatóan valamikor novemberben mutatják be a Duna Televízión.