Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

92,6 milliárddal stafírungozták ki a közmédiát

2018.10.12. 15:01

Az mfor.hu információi szerint az NMHH, azaz a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság javaslatot tett a közmédia 2019-es költségvetésére, ami,

SZÜRPRÍZ,

12 milliárddal több, mint az idei volt, és 92,6 milliárd forintra rúg. Az emelés bérfejlesztést eredményezhet majd, hiszen a 12 milliárdos pluszból 1,6-ot erre a célra fordíthatnak, illetve hát a bérkeretbe került be, amiből lehet emelni, de akár új embereket is felvenni. Az mfor közmédiát így aposztrofálja:

féloldalas tájékoztatási gyakorlata miatt folyamatos kereszttűzben működő, kiterjedt állami médiavilág

ami annyira szép és találó, hogy nem is nyúlunk hozzá, legszívesebben a közmédiát innentől minden írásomban ezzel helyettesíteném. A cég költségvetése rém egyszerűen áll össze, mutatjuk:

  • 9,4 milliárd - nem a te pénzed (kereskedelmi, illetve vagyongazdálkodási források)
  • a többi - a te pénzed (amit befizetsz adó formájában)

Ami a kiadásokat illeti, a legtöbbet médiaszolgáltatás-támogatási és vagyonkezelési tevékenységre költik, 74,68 milliárd forint értékben.  A személyi juttatásokra és a járulékokra 16,27 milliárd megy el.