Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Szaúdi médiavállalkozást indít a Disneyhez kerülő Fox

2018.11.22. 21:03

Szaúdi támogatással indít streamingszolgáltatás a Fox Networks a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, tudta meg a CNN. A Fox a régió legnagyobb médiaszolgáltatójának számító szaúdi MBC hálózattal közösen juttatja el a Fox Plus streaminget a nézőkhöz. Az MBC egészen az év elejéig a térség legnagyobb privát médiaszolgáltatója volt, de azóta átvette felette az irányítást a szaúdi kormány, miután több száz korrupciós ügy látott napvilágot a vállalatnál.

A Délkelet-Ázsiában és Latin-Amerikában már fogható Fox Plus 24 további országban lesz elérhető a Shahid Plus platformon keresztül havi 5 dollárért, amiért hat angol nyelvű csatornát is nézhetnek az előfizetők.

Az időzítés nem éppen a legjobb, hiszen hetek óta komoly nemzetközi diplomáciai botrányt kavart, hogy a törökországi szaúdi konzulátuson brutálisan meggyilkolták a Washington Post publicistáját, aki gyakran kritizálta a szaúdi uralkodócsaládot, ráadásul a CIA vizsgálata szerint Dzsamál Hasogdzsi meggyilkolását a szaúdi herceg rendelte el.

Fontos kiemelni, hogy a Fox Networks nem egyenlő a Donald Trump mellett nyíltán kiálló Fox Newsszal, hanem ez a Foxnak az a része, amelyet nemrég óriási összegért vásárolt meg a 2019-ben saját streamingszolgáltatót indító Disney. A lépés olyan szempontból érthető a Disney részéről, hogy a 300 millió fős térségben szintén igyekszik betörni a Netflix, a malájziai Iflix és a dubaji Starz Play is. Egyedül az jelenthet gondot, hogy ebben a térségben vannak olyan részek, ahol szinte egyáltalán nem használnak bankkártyát, ami nélkül meglehetősen nehéz előfizetni egy online szolgáltatásra. Az online videós előfizetések száma csak tavaly érte el az egymilliót a Közel-Keleten és Észak-Afrikában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?