Orbán focimániájáról szól az év legjobb sportcikke

2018.11.27. 15:53

A Foreign Press Association hétfőn egy Orbán Viktorról szóló, a Guardianben megjelent írást választott az év legjobb sportcikkének, írja a 444 a brit lap híre nyomán.

Ahogy a címe is jelzi, David Goldblatt és Daniel Nolan írása a magyar miniszterelnök „nemtörődöm" focimegszállottságáról szól. A két szerző még Felcsútra is ellátogatott a cikk kedvéért, ahol sikerült megszólaltatniuk a miniszterelnököt.

Orbánhoz Goldblatt futballról szóló könyvnek köszönhetően tudtak hozzáférni, miután jelezték interjúigényüket a klub sajtófőnökének. A miniszterelnököt így egy hazai Felcsút-meccs félidejében sikerült elkapniuk a helyi stadion VIP-lelátóján, miközben Szöllősi György, az akadémia egykori sajtófőnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője is ott volt mellette.

A januárban megjelent cikkből derült ki az is, hogy Orbán neje, Lévai Anikó utálja a felcsúti stadiont, mert az elrontja a kilátást a konyhájuk ablakából. „Ez a stadion nem a helyieknek van, bár ez egyértelművé válik, amikor az ember belép az arénába, ahol az oligarcháknak tartanak fent parkolóhelyeket" – írta a két szerző. A Guardian cikkét itt szemléztük.

A Guardian húzta be egyébként az év legjobb külpolitikai cikkének szánt díjat is: az Observeren és náluk is publikáló Carole Cadwalladr a brexitet és Trumpot sikerre vivő, brit gyökerű cég, a Cambridge Analytica működéséről írt egy korábbi munkatárs, Christopher Wylie portréján keresztül.

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM