Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Eltűnt, majd újraéledt a Magyar Nemzet teljes archívuma

2018.11.30. 10:56

Két nappal az után, hogy az Index megírta, a Simicska Lajos által a választás után megszüntetett Magyar Nemzet online archívumát még mindig ugyanannyian olvassák, mint a 637 millió forintnyi kormányreklámmal kitömött Magyar Hírlap Online-t, és egy nappal azután, hogy majdnem 500 újság önként és dalolva átadta magát a Fidesz központi médiairányító bizottságának,

ki tudja, miért, de egyszer csak leállt a Magyar Nemzet Online.

Persze elméletileg nem kizárható, hogy puszta technikai hibáról van szó, noha az adatok szerint a szerver egy Google Cloudon van, tehát technikai hiba szinte kizárt. Mindenesetre a lap 2000-es évek eleje óta az mno.hu-n gyűjtött hírei jelenleg nem elérhetőek.

mno

Ugyanakkor néhány napja tudtuk meg, a szintén (újra) a kormány kezébe került Hír TV-n szándékosan eltüntették a csatorna ellenzéki korszakából származó híreket: azok már kizárólag kereséssel érhetőek el, a tévé honlapjának felületén, az adott műsorok oldalain nem jelennek meg, a legújabb adásokat a három évvel korábbiak követik.

FRISSÍTÉS: Úgy tudjuk, az archívum már csütörtök este is elérhetetlen volt. Röviddel az után, hogy több újság beszámolt az archívum eltűnéséről, az mno.hu újra elérhetővé vált.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!