Eltűnt, majd újraéledt a Magyar Nemzet teljes archívuma

2018.11.30. 10:56

Két nappal az után, hogy az Index megírta, a Simicska Lajos által a választás után megszüntetett Magyar Nemzet online archívumát még mindig ugyanannyian olvassák, mint a 637 millió forintnyi kormányreklámmal kitömött Magyar Hírlap Online-t, és egy nappal azután, hogy majdnem 500 újság önként és dalolva átadta magát a Fidesz központi médiairányító bizottságának,

ki tudja, miért, de egyszer csak leállt a Magyar Nemzet Online.

Persze elméletileg nem kizárható, hogy puszta technikai hibáról van szó, noha az adatok szerint a szerver egy Google Cloudon van, tehát technikai hiba szinte kizárt. Mindenesetre a lap 2000-es évek eleje óta az mno.hu-n gyűjtött hírei jelenleg nem elérhetőek.

mno

Ugyanakkor néhány napja tudtuk meg, a szintén (újra) a kormány kezébe került Hír TV-n szándékosan eltüntették a csatorna ellenzéki korszakából származó híreket: azok már kizárólag kereséssel érhetőek el, a tévé honlapjának felületén, az adott műsorok oldalain nem jelennek meg, a legújabb adásokat a három évvel korábbiak követik.

FRISSÍTÉS: Úgy tudjuk, az archívum már csütörtök este is elérhetetlen volt. Röviddel az után, hogy több újság beszámolt az archívum eltűnéséről, az mno.hu újra elérhetővé vált.

Ne maradjon le semmiről!  • Hírek
  • Hírek