Árpád
-2 °C
4 °C

Lemondott Matolcsy Ádám az Origót kiadó cég vezetéséről

2018.11.30. 15:40

Matolcsy Ádám - Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnökének fia - 2018. december 1-jei hatállyal lemond az Origót birtokló New Wave Media Group (NWMG) vezetői tisztségéről, utódja Gosztonyi Balázs lesz - közölte az Origo pénteken.

Gosztonyi több mint 4 éve dolgozik a cégcsoportnál: korábban az operatív igazgatói tisztséget töltötte be, jelenleg pedig a teljesítménykontrolling és az akvizíciós területek tartoznak hozzá - írja a portál.

A New Wave Media Group birtokolja az Origo-csoport minden tagját, köztük a Freemailt, a Life.hu-t, a VS.hu-t vagy a Videát is. (A teljes portfólió a következő: Origo, Life, Origo Sport, Newsfeed, Travelo, Gphírek, Investor, Üzletrész, She, Vs, Freemail, Köpönyeg, Videa, Reblog, Life Tv, Ozone Tv.)

Matolcsy Ádám 2017 októberében lett a cégcsoport igazgatója, miután az ő kizárólagos tulajdonában lévő Magyar Stratégiai Zrt. az előző nyáron megvette a New Wave-et Száraz Istvántól, aki alatt a VS.hu lényegében megszűnt létezni, amikor kiderült, hogy az újságírók háta mögött a portál tulajdonosai félmilliárd forintot mutyiztak össze a Matolcsy György-féle alapítványoktól, és aki azért vásárolta fel az Origót, hogy kormányprogandává züllessze azt. Matolcsy Ádám ugyanakkor azt mondta: az Origo konzervatív, de véletlenül sem propagandaoldal.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?