Zsófia
15 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Online lapot indítanak a Heti Válasz volt újságírói

2018.12.09. 14:53 Módosítva: 2018.12.09. 14:57

Online lapot indít a Heti Válasz volt szerkesztőségének több tagja – derül ki a Válasz Online Youtube-csatornán közzétett videóból.

A Heti Válasz a második legolvasottabb országos magyar hetilapként szűnt meg 2018 nyarán. "Az újság bezárása után a szerkesztőség magja egyben maradt, és 2018 decemberétől internetes médiumként folytatja a munkát. A valaszonline.hu domain alatt működő internetes lap tartalmában vállalja a Heti Válasz hagyományait" - derül ki a videó leírásából.

"Nyár óta kapjuk a kérdéseket, mi történt velünk, a Heti Válasz csapatával. Lesz-e folytatás? Örömmel jelentjük, lesz. Konzervatív, online lapot készítünk, amely független minden pártközponttól. Amely a szabadságot alapértéknek, az erkölcsi normákat - úgy is, mint «ne lopj» - felülírhatatlannak tartja. Gumicsontok helyett tényekkel, hiányzó történetekkel, valódi kérdésekkel foglalkozunk. Van válasz" - hangzik el a lap újraindulását beharangozó videóban.

Miután Simicska Lajos befejezte küzdelmét Orbán Viktor ellen, és elengedte médiumai dolgozóinak kezét is, az volt a hivatalos álláspont, hogy a Heti Válasz  elméletben tovább működhet , amennyiben sikerül befektetőt találni Simicska helyett. Ez végül nem sikerült akkor, így  megszüntették a valasz.hu-t is, ahol a nyomtatott Heti Válasz megszűnése után is megjelenhettek cikkek.

A szerkesztőség tagjai a lap Facebook-oldala alapján Ablonczy Bálint, Bódis András, Borbás Barna, Élő Anita, Stumpf András, Sztankóczy András és Vörös Szabolcs, tehát Borókai Gábor volt Heti Válasz-főszerkesztő nincs benne az új újság szerkesztőségében.