Megszólalt az MTVA vezérigazgatója, a biztonsági szolgálat feljelentést tesz

2018.12.17. 17:03

Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója az Origónak juttatott el egy nyilatkozatot, amiben kifejti, hogy szerinte a képviselő jog nem egyenlő azzal, hogy a közmédia kollégáit zavarják a munkában.

Mint ismeretes, vasárnap egy több ezer fős tömeg ment a Kossuth térről a Kunigunda utcai MTVA székházhoz, az épületbe több ellenzéki politikus is bejutott, akik viszont nem tudtak érdemben beszélni a tévé szerkesztőjével, hogy adásidőt kapjanak, majd az este folyamán a biztonságiak erőszakosan eltávolították őket az épületből. Összefoglalónkat a vasárnapi eseményekről itt lehet elolvasni.

Papp Dániel
Papp Dániel
Fotó: Illyés Tibor / MTI

Papp szerint a képviselők "szerintünk visszaéltek a hatalmukkal, hiszen nemcsak bejöttek, hanem zavarták, zaklatták a kollégákat, és megpróbáltak olyan védett helyiségekbe is bemenni, ahova egyébként a szabályzat alapján tilos." A vezérigazgató szerint akkor intézkedtek a kollégák, amikor a politikusok erőszakkal próbáltak a stúdióba bejutni.

Ezt az egész akciót a leghatározottabban, az MTVA nevében visszautasítom

 - írja Papp.

Hétfő délután megjelent egy közlemény az MTI-ben, miszerint az MTVA és a Kunigunda utcai biztonsági szolgálat feljelentést tesz, mert egy biztonsági őr megsérült. A közlemény szerint

 a társaság  mindenben biztosította azokat a jogokat, amelyek az országgyűlési és európai parlamenti képviselőket megilleti, ők azonban meg akarták szakítani a közmédia adásait, át akarták venni a stúdiók feletti irányítást. Ennek a célnak az elérése érdekében erőszakot alkalmaztak, intézkedésre kényszerítették az épület védelmét ellátó biztonsági szolgálatot.

A közlemény arról nem ír, hogy hogyan és mennyire sérült meg a biztonsági őr.

Hétfő este 6 órára megint tüntetést szerveztek a Kunigunda utcai székház elé, az este eseményeit itt lehet követni.  • Hírek
  • Hírek