A Mediaworks perrel fenyegeti a nekik beszóló Sinkovics Gábort

ooooo
2019.01.15. 13:19

Pár napja mi is megírtuk, hogy Sinkovics Gábor, a Nemzeti Sport korábbi főmunkatársa a 444-nek elküldött levelében valami egészen elképesztően nyers és brutális stílusban küldte el egykori munkáltatóját a búsba. Sinkovicsnál jobban kevesen láthatták rá arra az átalakulásra, amelyet az okozott, hogy Mészáros Lőrinc  - a magyar média jelentős részéhez hasonlóan - megvásárolta az ország legnépszerűbb sportújságát, majd annak főszerkesztői székébe nem mást ültetett, mint Orbán Viktor kedvenc házi újságíróját, Szöllősi Györgyöt, aki

  • a felcsúti focicsapat volt sajtófőnöke,
  • a Puskás Intézet igazgatója,
  • a Felcsúton található FourFourTwo (ez is Mészáros Lőrincé) magazin főszerkesztője,
  • és 2017 óta hivatalosan Magyarország diplomatája Puskás-ügyekben (erre a "posztra"  maga Áder János nevezte ki).

A Mediaworks a levél miatt nemcsak Sinkovicsot, hanem az azt leközlő orgánumokat is perrel fenyegeti, ami egészen sajátos értelmezése a sajtószabadságnak és a sajtó működésének. Hiszen egy normális keretek között működő sajtótermék a leközölt hírek és vélemények tartalmával nem azonosul, lásd az alábbi keretes írást, amiben a Mediaworks közleménye olvasható, és aminek tartalmával az Index.hu ugyanúgy semmilyen szinten nem azonosul, hiszen ez a levél a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány alá beterelt 476 médiavállalkozás egyikétől származik, és az ő álláspontjukat tükrözi, mi pedig hírt adunk a konfliktusról.

A Mediaworks Hungary Zrt. közleménye 

Az elmúlt napokban több sajtóorgánum is idézte Sinkovics Gábornak, a Nemzeti Sport volt újságírójának a Mediaworks Hungary Zrt.-től történt távozásával kapcsolatban írt levelét.

Korábbi munkavállalónk írása meg nem történt eseményeket, valótlanságokat és rágalmazásokat tartalmaz, s ezzel negatív színben tünteti fel a Mediaworks Hungary Zrt.-t és annak alkalmazottait. A tisztánlátás érdekében ezúton szeretnénk a Sinkovics Gábor távozásával kapcsolatos tényeket rögzíteni.

Sinkovics Gábor és a Mediaworks Zrt. 2018. október 10-én állapodtak meg Sinkovics munkaviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetéséről. Sinkovics Gábor munkaviszonya 2018. október 31-én szűnt meg, a munkáltató a megállapodásban szereplő időpontig Sinkovics Gábor minden járandóságát kifizette. A megállapodásban Sinkovics aláírásával megerősítette, hogy valamennyi magántulajdonát képező ingóságát hiánytalanul átvette, továbbá a felek kötelezettséget vállaltak arra, hogy a nyilvánosság előtt nem tesznek egymásra jó hírnevet sértő tartalmú kijelentéseket. A felek aláírásukkal rögzítették, hogy egymással szemben semmiféle követelésük nincs.

Sinkovics Gábor megsértette a megállapodásban rögzítetteket, így szerződésszegést követett el. A Mediaworks Zrt. Sinkovics Gáborral és a levelét közlő médiumokkal szemben megteszi a szükséges jogi lépéseket.