Hedvig
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Körlevélben nyugtatják a TV2 dolgozóit Andy Vajna halála után

2019.01.22. 06:40 Módosítva: 2019.01.22. 07:00

"A TV2 Csoport napi működése a továbbiakban is zavartalanul folyik tovább" - olvasható abban a Népszava birtokába jutott belső levélben, amelyet  Andy Vajna halálhíre után Dirk Gerkens, a csatorna vezérigazgatója küldött a dolgozóknak.

A TV2-nél  a cégadatok szerint 366-an dolgoznak. A csatornát működtető cég milliárdos nagyságrendű állami hirdetés ellenére veszteséges volt. Az egykori RTL Klubos Dirk Gerkensnek a csatorna nézettségén sem sikerült jelentősen változtatnia.

Mint megírtuk: a kormányhoz közeli média nagy részét tavaly a Liszkay Gábor vezette Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványban (KESMA, angolul CEMPF) egyesítették. Ebből az egyesülésből egyelőre 

Andy Vajna TV2-je és Rádió1-e, illetve a Széles Gáborhoz tartozó Magyar Hírlap maradt ki. 

A Népszava azt írja:  Andy Vajna halálától függetlenül is tulajdonosváltásra került volna sor a televíziónál, a tragédia pedig felgyorsíthatja a változásokat. Andy Vajna még a múlt héten is személyesen vett részt több üzleti tárgyaláson, erre a helyzetre azonban természetesen senki nem készült.

Andy Vajna  média- és filmipari érdekeltségekből, kaszinókból, ingatlanokból, étteremből álló vagyonát 67 milliárd forintra becsülik. Az örökségéről erről a cikkben írtunk .