Stefánia
0 °C
3 °C

Veiszer Alinda a közmédiánál folytatja. Szlovákiában.

O5A1839
2019.01.28. 16:40 Módosítva: 2019.01.28. 16:48

A szlovák közmédia napközben magyar nyelven sugárzó rádiócsatornájához, a Pátria Rádióhoz szerződik Veiszer Alinda, aki 2011-ig vezetett kulturális és közéleti beszélgetéseket a magyar köztévében. A műsorvezető erről először a SZEMlélek műsorában beszélt.

Veiszer Alinda az Indexnek azt mondta: a Pátria Rádió már korábban ajánlott neki szerződést, eddig arról tárgyaltak, pontosan milyen műsort vezessen. „Egyelőre fél évre írtam alá egy heti három órás műsorsávra. Nem politikáról, hanem – ahogy régebben is – közéletről és kultúráról lesz szó, nyilván elsősorban a magyarországi ügyekről, de szóba kerülhetnek a felvidéki témák is. Teljesen szabad kezet kaptam” – mondta az Indexnek.

A műsor február 9-én indul, és szombatonként délután 3-tól 6-ig lesz majd hallható a Pátria Rádión; a magyarországi hallgatók online is követhetik az adást élőben, de utólag is visszahallgatható lesz a neten.

Veiszer a váltásról azt mondta az Indexnek: 

Nagyon örülök, ha valahol a környezetünkben van olyan közmédia, ahová betehetem a lábam, és nem vagyok tiltólistán.

Jó csapatba érkezem, a szó klasszikus értelmében újságírók közé.”

Veiszer Alindának már majdnem egy éve nem volt állandó állása: 2018. áprilisának végén rúgták ki az akkor már és még nem kormánypárti Hír TV-től, amikor a tulajdonos Simicska Lajos a választás után elkezdte felszámolni a médiáját, de a Hír TV-ben először „csak” leépítéseket rendelt el. Ennek esett áldozatául Veiszer műsora is.

Veiszer korábban dolgozott a Klubrádióban, a Rádió Caféban, majd 2004-ben a Magyar Televízió Riporter kerestetik című műsorában tűnt fel, ahonnan Az Este és a Kultúrház riportere lett. A köztévé Záróra című késő esti portrésorozatát 2006-tól 2011 tavaszáig vezette, hatszáz beszélgetése közül 2010-ben harmincat könyvben is megjelentetett, majd 2012-ben további 18-at. 2015 szeptemberében került a Hír TV-hez, ahol, mint akkor az Indexnek elmondta, épp három évet ígértek neki biztosra.

Ne maradjon le semmiről!

(Borítókép: Veiszer Alinda. Fotó: Ajpek Orsi / Index)