Jézus lehet szupersztár, de szuperhős egyelőre még nem

ComicsGallery DC 20190306  SecondComing%231-CovrArt col REV 5c54
2019.02.20. 22:00 Módosítva: 2019.02.20. 22:20

Egészen szürreális fordulatot vett a "Második eljövetel" című, Jézust egy Sun-Man nevű szuperhős társaként ábrázoló képregény megjelenése, a kiadó DC ugyanis elkaszálta a projektet, miután keresztények petíciót indítottak ellene istenkáromlás miatt – írja az NBC.

A képregény március 6-án jelent volna meg a DC gondozásában, de januárban petíció indult ellene a kifejezetten a vallási nézetek védelmére létrehozott CitizenGón, miután a képregény írója egy interjúban azt mondta, hogy a második eljövetel előtt

Isten annyira nem volt elégedett a fia először nyújtott teljesítményével, hogy eddig elzárva tartotta.

A petíciót aztán több mint kétszázezren írták alá, kiemelve, hogy a képregény ebben a formájában sértő, mert Jézust egy szuperhős béna társaként jeleníti meg. Ez mondjuk valahol igaz is, a DC oldalán található leírás szerint a képregényben úgy tanulja meg, hogy kell valódi messiásnak lenni, hogy 

a világ kedvenc megváltójának, Sun-Mannek lesz a szobatársa.

A petíció szerint mindenki fel lenne háborodva, ha a DC olyan képregényt adna ki, amiben Buddha, vagy Mohamed szerepelne hasonló paraméterekkel. Az ilyen istenkáromló tartalmakat nem lehet tolerálni: Jézus Krisztus Isten fia, a történetéből pedig nem szabad gúnyt űzni az eladásokért – tették hozzá.

A képregény alkotói a jogokat egyébként visszakapták a DC-től, így a képregény valószínűleg más kiadóval, de megjelenik majd.