A gatyája rámehet az HBO-nak a Michael Jackson-dokumentumfilmre

GettyImages-89038515
2019.02.22. 12:34

Michael Jackson hagyatékának kezelői százmillió dolláros – azaz mintegy 28 milliárd forintos – kártérítést követelnek az HBO-tól a Leaving Neverland című dokumentumfilm miatt, írja a Guardian.

A kétrészes, illetve négyórás dokumentumfilmben a 2009-ben elhunyt popsztár állítólagos zaklatásának két mára felnőtt áldozata (Wade Robson és James Safechuck) beszél arról, mit éltek át gyerekként az énekes Neverland névre keresztelt birtokán.

A hagyaték kezelői egy 1992-ben kötött szerződésre hivatkoznak, amelyben az HBO vállalta, hogy nem tüntetheti fel kedvezőtlen színben Jacksont. A szerződést egy Bukarestben rögzített Jackson-koncertfilm miatt írta alá a csatorna, ám az nem csak arra az egyetlen alakalomra, hanem a későbbiekre is vonatkozott.

Az 53 oldalas kereset egyoldalú propagandamaratonnak nevezi a dokumentumfilmet, amely egy olyan embert támad, aki már nincs itt, hogy meg tudja védeni magát. A filmet tisztességtelennek és kiegyensúlyozatlannak nevezik, továbbá azt is kifogásolják, hogy az alkotók nem ellenőrizték a filmben elhangzott állításokat.

A Leaving Neverland premierje az előző hónapban volt a Sundance filmfesztiválon, Amerikában március 3-án és 4-én, két részletben mutatja majd be az HBO, nálunk pedig március 8-tól lesz látható az HBO GO-n. A Michael Jacksont érő gyerekmolesztálási vádakról ebben a cikkünkben írtunk.

(Borítókép: Michael Jackson 1993-ban. Fotó: Steve Granitz / Getty Images)