Új zsidó hírportál indult némi századvéges segítséggel

DSC5781
2019.02.25. 10:03

Elindult a Neokohn nevű, magát csak zsidó, konzervatív-liberális hír- és véleményportálnak tituláló oldal, amelynek a főszerkesztője a Magyar Narancsban és a HVG-ben is publikáló Seres László, a főszerkesztő-helyettes pedig az a Veszprémy László Bernát, aki a századvéges Migrációkutató Intézet egyik kutatója és a Mandiner rendszeres szerzője.

Az oldal hangvételéről sokat elmond, hogy Seres László beköszönőjének már rögtön az a címe, hogy Beköszöntő, avagy mikor bombázzuk végre Iránt?, és olyan állítások vannak be, mint

  • "Nem migránsozunk, hanem bemutatjuk a nemzetközi migrációs folyamatok valódi tétjét",
  • "Nem sorosozunk, legfeljebb megnézzük, kiket miért támogat a kormány kedvenc milliárdosa, és mi baja van a zsidó állammal",
  • "Azt szeretnénk, hogy Európa ne váljon se Eurábiává, se Putyin érdekszférájává, ezért támogatjuk a Nyugat két fő bástyáját, az Egyesült Államokat és Európát".

Az impresszum szerint a Neokohnnak (ami egy szójáték a neokonzervatív és a Kohn szavakból) lesz tel-avivi tudósítója is.

A Neokohn kiadója információink szerint egyébként a 168 Órát is kiadó Brit Média, amely mögött a Fidesszel feltűnően jó kapcsolatot ápoló Köves Slomó vezette Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség áll.