50 százalékkal több saját gyártású produkció készülhet idén az HBO-nál

2019.03.05. 15:10

A tervek szerint 50 százalékkal több saját gyártású produkciót készít idén az HBO, derül ki az Ars Technica cikkéből. Mindezt úgy, hogy állítólag az AT&T anyacég leépítésekre készül többek között annál a Warner Mediánál is, amely alá az HBO is tartozik.

A cikk szerint a Warner Media átstrukturálná a működését, ami valószínűleg leépítésekkel is járhat, miközben sokkal több pénzt fektetnének a saját gyártású produkciók előállítására. Az Arsnak mondta el azt is a Warner Media egyik főmunkatársa, hogy 50 százalékkal több tartalmat terveznek már idén gyártani.

Az AT&T telekommunikációs cég nemrég vette meg a Time Warnert és annak a teljes portfólióját, és gyorsan közölték is az HBO-val, hogy több tartalmat és bevételt kell generálniuk az eddigiekhez képest, de közben az anyacég is igyekszik több pénzt rakni a csatornába. Azonban félő, hogy

a túl sok saját gyártású produkció miatt csökkenhet az HBO-tartalmak minősége.

Hasonlót lehet a Netflixnél is észlelni, ahol a nagy kontentháború közepette annyi sorozatot, filmet és más műsort gyártanak, hogy egyre nehezebb igazán új, minőségi produkciót találni. Ehhez képest az HBO tradicionálisan nem termel annál többet, mint amennyit kell, emiatt általában ritka az olyan HBO-gyártású produkció, ami kiemelkedően gyenge lenne.

Az HBO-nál 28 évig dolgozó vezérigazgató, David Plepler azután mondott le hétfőn, hogy elege lett abból, hogy a Turner egyre kevesebb autonómiát biztosított neki. Ebben az is közrejátszhat, hogy az AT&T-nél tervben van, hogy összeolvasztják az HBO streamingfelületét, a GO-t a cég többi tévécsatornájának tartalmával, amivel erősen felhígulna a színvonal a felületen.