Kungfus tévésorozat készült Bruce Lee kézirataiból

2019.03.05. 09:24

Megjelent az első előzetes a Cinemax Warrior című tévésorozatához, amelyet Bruce Lee ötlete alapján készítettek.

A történet egy Ah Sahm nevű harcos történetén keresztül mutatja be a 19. század végi maffialeszámolásokat San Francisco kínaiak lakta Chinatown nevű negyedében. Az 1880-as években az amerikai nagyvárosokban található Tong-maffia különböző frakciói között háború tört ki, és ennek egy szeletét meséli el San Franciscón keresztül a Warrior. A főszereplőt játszó Andrew Koji egyszer csak azon kapja magát, hogy a kínai maffia bérgyilkosa lesz.

A sorozat Bruce Lee hátrahagyott kéziratai alapján készült. A Warrior egyik producere Justin Lin, a Halálos iramban-filmek egyik rendezője, illetve a legutóbbi Star Trek-film is az ő nevéhez fűződik. Lin korábban azt nyilatkozta, hogy végre szeretné, ha Bruce Lee hagyatékát méltóképpen ápolják, ezért is örült annak, hogy ő készítheti a Warriort. A projektet egyébként még 1971-ben próbálta eladni Lee felesége, Linda Lee Caldwell, de állítólag azért nem akartak filmet csinálni belőle az amerikai stúdiók, mert szerintük az ottani nézők nem igazán tudtak volna igazán kedvelni egy ázsiai főhőst.

Az elmúlt években kungfus tévésorozat gyakorlatilag alig készült, a legismertebb talán az Into the Badlands az AMC-n, amelyet három látványos, de felejthető évad után elkaszáltak. A Warrior első része április 5-én jelenik meg. Nálunk az HBO Go-n lesz látható április 6-tól.