Áprilistól lehet majd kapni a Magyar Hangot az Aldiban

2019.03.11. 12:01

Hétfőn bejelentette az Aldi bolthálózat, hogy árulni fogják a Magyar Hang című újságot, írja a Kreatív.

A Magyar Hang a 2018-as választások után bezárt Magyar Nemzetből alakult hetilap, aminek a munkatársai - és többek között Puzsér Róbert is - szót emeltek az ellen, hogy az Aldi nem hajlandó az újságot árulni, miközben a jóval kisebb példányszámú magazinokat (például Figyelő) lehet kapni a boltokban. A Magyar Hangból decemberben 11 500 példány fogyott, ami a második legnagyobb példányszámban eladott közéleti hetilappá teszi.

A Magyar Hang pert is emlegetett az üggyel kapcsolatban, illetve március 16-ra meghirdettek egy próbavásárlást. Ha nem kaptak volna lapot, akkor minden próbavásárló a vásárlók könyvében rögzítette volna a panaszát.

Az Aldi Magyarország akkor a felháborodásra azt válaszolta, hogy évente több alkalommal egyeztetnek a Lapker Zrt.-vel a magyar nyomtatott lapok értékesítései számaival kapcsolatban, és a Lapker javaslatára és a vásárlók elvárásai szerint alakítják a felhozatalt.

Az Aldi aztán hétfőn eljuttatott egy közleményt a Kreatívnak, amiből kiderül, hogy Hihetetlen magazin, a Nők Lapja Egészség, és a Magyar Hang is bekerül a kínálatba, míg több, "női tematikájú" lapot pedig kivesznek onnan.

A közlemény szerint az újságokat április első hetétől lehet majd kapni a bolthálózat 138 magyarországi üzletében.