Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került a Hír TV neve

2019.03.11. 11:42

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Beruházás-szervező Zártkörűen Működő Részvénytársasághoz került a "HírTV" kifejezés védjegye, írja a Média1.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala nyilvántartása szerint a védjegyet még 2000-ben jegyezték be, két évvel a hírcsatorna indulása előtt. A név joga 2009-ben Spéder Zoltánhoz érdekeltségébe került, miután a CEMP médiabirodalma felvásárolta az InfoRádiót, majd onnan 2018 novemberében átkerült a Talentishez. A döntés jogerőre idén januárban emelkedett.

A Média1 is kihangsúlyozza, hogy a változás azért érdekes, mert a név használati joga nem a tévét magát birtokló KESMA elnevezésű, fideszes médiaholdinghoz került - amit Liszkay Gábor irányít -, hanem Mészároshoz. A portál szerint a Talentis dönthet úgy, hogy ingyen engedélyezi a név használatát, vagy akár havonta kérhet díjat is érte.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla