A közmédia saját munkatársait tüntette ki az álhírvihar közepette

2019.03.14. 18:50 Módosítva: 2019.03.14. 21:25

Jó látni, hogy vannak még emberek, akiket nem hagyott el a humorérzéke ezekben a turbulens időkben sem. Dobos Menyhért, a Duna TV igazgatója a közmédiában dolgozók felelősségére hívta fel a figyelmet, amikor első alkalommal adta át a társaság által alapított nyolc elismerést.

Bábeli zűrzavarban élünk, az álhírek világában, ebben a helyzetben a közmédiának példát kell mutatnia és ez óriási felelősséget jelent

– hagyták el a szép szavak a díjalapító vezérigazgató száját. 

Íme a díjazottak:

  • Malya Lilla kapta a Maszák Hugó-díjat belföldi tudósításért
  • Novotny Zoltán a Knézy Jenő-díjat sportújságíróként
  • Mosonyi Szabolcs és Bagladi Erika természetfilmesek vehették át a Tőkéczky Lászlóról elnevezett ismeretterjesztői díjat, amellyel a Széchenyi-díjas történésznek, egyetemi tanárnak állítottak emléket.
  • Bordi András bemondó lett a helyes nyelvhasználatot elismerő Wacha Imre-díj kitüntetettje. Bordi András egyúttal a közmédia főbemondója cím birtokosa is lett.
  • Peller Mariann, a Virtuózok producere lett a zenei díjas, a korábbi Magyar Rádió egykori zenei igazgatója, a Zeneakadémia hajdani főigazgatója nevét viselő Dohnányi Ernő-díj idei nyertese.
  • Muci Attila balkáni tudósító kapta külföldi-külhoni tudósítóknak járó Egyesy Géza-díjat.
  • Németh Zsolt, az M1 igazgatója lett a közéleti újságírói Herczeg Ferenc-díj idei kitüntetettje.
  • Jankovics Marcell rendező, író, grafikus kapta a közmédia életműdíját, a Csoóri Sándor-díjat. 

Kakuk L. Tamás, a közmédia vezető szerkesztője Tarlós István főpolgármestertől Csengery Antal-díjat kapott. Az MTI közleménye szerint az 1991-ben alapított díjat minden évben azok az újságírók kapják, akik huzamosabb időn át magas színvonalon, hitelesen és kiegyensúlyozottan tájékoztattak a főváros ügyeiről. A kiegyensúlyozott tájékoztatás olyan megkerülhetetlen alakja is megkapta idén az elismerést, mint Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője.