Pandora, Gabriella
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Az egri önkormányzat a saját sajtósának adta a sajtódíjat

2019.03.14. 09:53

Az egri közgyűlés által alapított sajtódíjat az egri önkormányzat a saját sajtósának ítélte oda, írja az Egri Ügyek. Ahogy máshol, úgy Egerben is a Szabad Sajtó Napja, vagyis március 15. alkalmából díjazni szokták a helyi újságírókat, a megyei médiumok munkatársait. Idén az egyik, a megyei díjazott Komka Péter, az MTI fotósa lett. A másik, 2017-ben az egri közgyűlés által alapított Mészáros György Díjat pedig Zentai László, az egri önkormányzat sajtósa kapta.

A cikk szerint a Mészáros György Díj hivatalosan "a nyomtatott és elektronikus sajtóban dolgozó újságíró, lapszerkesztő számára adományozható, aki a szabad sajtóban magas színvonalon tesz eleget hivatásának, rendszeresen, következetesen, pontosan és hitelesen tárja a nagyközönség elé az Egerrel, a város hétköznapi életével, hazai és nemzetközi sikereivel, eredményeivel kapcsolatos információkat. A Díjból évente egy adományozható”.

A díjra az ajánlásokat az önkormányzat jegyzőjéhez kell benyújtani, az elismerés mellett pénzjutalom is jár vele, a kitüntetési alapdíj (bruttó 50 ezer forint) 175 százaléka.