Emánuel
3 °C
11 °C

Díjat kapott interjújáért az Index újságírója

-2470520483255549363 HUSZ9349
2019.03.14. 19:12 Módosítva: 2019.03.14. 22:06

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége március 14-én kiosztotta a Magyar Sajtódíjakat. Idén először adták át a Földes Anna-interjúdíjat, amit az Index munkatársa, Biró Marianna kapott meg. Biró a díjat a 168 Órában megjelent, David B. Cornsteinnel, az Egyesült Államok budapesti nagykövetével készített interjúja miatt kapta meg, amit a Közép-európai Egyetem (CEU) kivonulásának bejelentése után készített 2018-ban.

A Magyar Sajtódíjat idén Doros Judit, Nagy József, illetve a Szabad Pécs szerkesztősége kapta meg.

A MÚOSZ Környezetvédelmi Szakosztálya Soó Rezső-díját Csávás Sándor, az MTI nyugalmazott munkatársa, a kulturális szakosztály Virág F. Éva-díját Pálos Máté, a Magyar Narancs munkatársa, a Gazdasági Újságírók Szakosztályának díját Gazdasági újságíró díját Ács Dániel, a 444.hu munkatársa kapta.

A MÚOSZ életműdíját, azaz az Aranytollat idén Balogh Mária televíziós újságíró, az MTV volt munkatársa, Emőd Pál gazdasági újságíró, Gáti Julianna, a HVG egyik alapítója, egészségügyi újságíró, M. Lengyel László külpolitikai újságíró, a Népszabadság volt és az MTI jelenlegi munkatársa, Ocskay Zoltán autós újságíró, a Veterán Autó és Motor felelős szerkesztője, Tanács István, a Népszabadság volt szegedi tudósítója, Urbán Tamás fotóriporter és Fodor István határon túli magyar újságíró, a vajdasági Magyar Szó nyugalmazott munkatársa kapták.

A 90. életévüket betöltött újságírók a Vastoll díjat kapták, név szerint: Asbóth László, Bányai Gyula, Boros Lászlóné, Gáti Sándor, Kas László, Kéri Elemér dr., Kovács Aranka, Mitzki Ervin, Petri Sándor, Sütő Mihályné, Szántó Róbertné és Tóth Andor.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!