Szexuális visszaélés miatt lemondott a Warner vezérigazgatója

2019.03.19. 09:17

Hat év után lemond vezérigazgatói posztjáról Kevin Tsujihara, a Warner Bros. stúdió feje, írja a Hollywood Reporter. Tsujihara azután távozik önszántából, hogy kiderült, szexért cserébe filmszerepet kínált egy színésznőnek.

Március elején szivárogtak ki olyan SMS-ek, amelyekből kiderül, hogy Tsujihara és Charlotte Kirk színésznő szexuális kapcsolatot tartottak fent, amiért cserébe a férfi azt ígérte, hogy igyekszik neki meghallgatásokat szerezni. Kirk végül két Warner-filmben, a Hogyan legyünk szinglik?-ben és az Ocean's 8-ben is szerepet kapott. A férfi ügyvédje tagadja, hogy kliensének szerepe lett volna Kirk filmes megbízásai megszerzésében.

Tsujihara 2013 óra vezette a Warnert, legnagyobb sikerének a Wonder Woman és az Aquaman című filmeket tartják annak ellenére, hogy a vezetésével a DC-filmek lemaradtak a versenyben a Disney Marvel-filmjeivel szemben. Szintén az ő vezetése alatt indították el a Legendás állatok és megfigyelésük című Harry Potter-spinoffokat, amelyek ugyan rengeteg pénzt termeltek, de színvonalban meg sem közelítették az első nyolc filmet.