Hivatalosan is felvásárolta a Disney a Foxot

2019.03.19. 16:25

A 21st Century Fox közlése szerint hivatalosan is lezajlott a Fox eladása a rivális Walt Disney Companynek, amivel az eddigieknél is nagyobb médiavállalat jött létre. A Disney korábbi hírek szerint 71,3 milliárd dollárt fizetett a Foxért, ami szerdától kerül át az ő tulajdonukba.

A 21CF a Fox oldalához tartozó cégrészeket – ezek közül a legfontosabbak a Fox News, a Fox Sports és a Fox Broadcasting – a frissen létrehozott Fox Corporation részlegébe helyezte át, ami a szerdai véglegesítés előtt 8,5 milliárd dollárt fizet majd a 21st Century Foxnak. A Disney ezután veszi majd meg a 21CF fennmaradó részeit, a részvényeseket készpénzben és részvényekkel kifizetve.

A hosszas egyeztetés után létrejött üzlet keretén belül eredetileg 52,4 milliárd dollárt fizetett volna a Disney, de végül a Comcast licitálása miatt 70 milliárd fölött állt meg a vételár.

A Disney–Fox-egyesülés kapcsán leginkább az X-Men és a Fantasztikus Négyes a Marvel-univerzumhoz kerülése miatt lelkendeztek a rajongók, az eladás viszont szinte biztos, hogy legalább 4000 fős elbocsátást von majd maga után.  • Tippek
  • Megtakarítás