Volt szépségkirálynő és tévés Trump új külügyi szóvivője

2019.04.04. 09:35

Morgan Ortagust, a Fox televízió egyik szerkesztő-műsorvezetőjét nevezték ki szerdán az amerikai külügyminisztérium új szóvivőjének, írja az MTI. A 36 éves Ortagus - egykori szépségkirálynő - a Foxnál a nemzetbiztonsági ügyek szakértőjeként tevékenykedett. Volt tartalékos tengerészgyalogos is, és több kormányzati szerv, köztük az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID) munkatársa. Dolgozott a pénzügyminisztériumban mint hírszerzési elemző, szolgálatot teljesített Szaúd-Arábiában és több hónapig Irakban.

Ortagus Heather Nauert szóvivőt váltja a poszton. Nauert 2017-ben szintén a Fox televíziótól érkezett a külügyminisztériumba, de tavaly decemberben Donald Trump elnök az Egyesült Államok ENSZ-nagyköveti posztjára jelölte őt. Nauert februárban családi okokra hivatkozva visszamondta a felkérést.

Mike Pompeo külügyminiszter Twitteren köszöntötte az új szóvivőt: "el vagyok ragadtatva, hogy őt fogadhatom a külügyminisztérium új szóvivőjeként. Tapasztalatai a hírszerzői elemző munkában és a sajtó területén Amerika hasznára válnak".

Arról, hogy kerül egyre több Trump családtag és tévé-kommentátor a Fehér Házba, itt írtunk bővebben  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön