Mészáros Lőrinc bizalmasáé, Vida Józsefé lehet a TV2 médiacsoport

2019.04.15. 18:37

A médiapiacon bővítené üzleti érdekeltségeit Vida József: megbízottjai útján előrehaladott tárgyalásokat folytat a TV2 Média Csoport Zrt. megvásárlásáról - írja az MTI.

Vida Józsefről korábban hosszan írtunk, amikor Mészáros Lőrinc legközelebbi bizalmasait soroltuk fel: köztük is előkelő helye van a bankárnak, a Takarékbank Zrt. elnök-vezérigazgatójának, aki a Manager Magazin 2018 júniusában felállított listája szerint a 15. legbefolyásosabb hazai üzleti döntéshozó. Vida takarékszövetkezete hitelezett Mészárosnak, és Spéder Zoltán félreállítása óta övé az FHB bank is. "Miután a korábban egy irányítás alatt álló takarék- és postai világot jobban szétválasztották, és Mészáros Lőrincnek inkább a takarékok vonalán lett befolyása, Vida lett a takarékos vonal legfontosabb operatív embere" - írtuk róla akkor. 

Az MTI-hez most eljuttatott közlemény szerint a 14 társadóval rendelkező kereskedelmi csatornahálózat, a TV2 csoport az Abraham Goldmann Bizalmi Vagyonkezelő cégéhez kerülne. Vida közölte, a tárgyalások előrehaladásától és eredményétől függően a tranzakció júniusban zárulhat le. Az ügyletet üzleti titokként kezelik, ennek megfelelően a tárgyalások lezárásáig a felek nem kívánnak bővebb tájékoztatást adni. Ezt azonban haladéktalanul megteszik, amennyiben a tranzakció eredménnyel zárul – tette hozzá.