Bruttó 2,4 milliót keres az MTVA hírhamisító vezére

2019.04.24. 06:40

Közérdekű adatigénylésben kérte ki a hvg.hu a vezetői fizetéseket az MTVA-tól és a Duna Médiaszolgáltató Zrt.-től. Ezt megelőzően csak a 2011-2016 közötti időszakra vonatkozóan kerültek nyilvánosságra adatok, miután az RTL pert nyert a közmédia ellen, emiatt pedig bár akarták, nem titkolhatták tovább a vezetők fizetését. 2016-ban az MTVA vezérigazgatójának, a hírhamisítóként ismertté vált Papp Dánielnek a járandósága még havi bruttó 2 millió forint volt, ez azóta 2,4 millió forintra nőtt.

Az RTL korábbi riportja szerint az MTVA vezérigazgatói eddig egységesen havi bruttó 2 millió forintot kerestek, így volt ez Böröcz Istvánnal, Szabó László Zsolttal és Vaszily Miklóssal is. Ők valamennyien ennyi pénzt kaptak, legalábbis 2016 októberéig - ez volt az utolsó adat, amit az RTL-lel egy másfél évig tartó per után megosztott a közmédia.

A hvg.hu a hetekben újra rákérdezett a bérekre, így derült ki, hogy a vezérigazgatói fizetés azóta jócskán megnőtt: a legfelsőbb vezetőnek ma már 20 százalékkal több pénz, bruttó 2 millió forint helyett bruttó 2,4 millió forint jár.

A vezérigazgató nemcsak a havi fizetésére számíthat, ha kitűznek számára valamilyen prémiumfeladatot, és azt teljesíti, további akár 12 millió forintot vihet haza.