Az MTVA szerint siker, a nézők szerint ballépés az M3 megszüntetése

2019.05.02. 15:41

Öt és fél évvel indulása után, 2019. május 1-én megszűnt az MTVA régi filmeket és tévéműsorokat sugárzó csatornája, az M3. Pontosabban a tévében szűnt meg, mert M3.hu néven online továbbra is nézhetőek ezek a műsorok.

A döntés azért meglepő, mert az M3 műsorait, éppen azért, mert tulajdonképpen nosztalgiatévéként működött, elsősorban az idősebb korosztály kedvelte. Ők azok, akik a legkevésbé internezetnek, akiknek nem magától értetődő, sok esetben nem is lehetséges, hogy online nézzék tovább kedvenc műsoraikat.

Ezt erősítik az M3 Facebook-oldalára, a hír alá érkezett kommentek is. A hozzászólók többsége szerint ez volt az MTVA legnézhetőbb, legnépszerűbb csatornája, melynek online verzióját éppen az érintett, idősebb korosztály nem fogja tudni nézni. "Megmondom a 93 éves nagyimnak, mit üzentek neki. Sajnos nem lesz az új nézőtök, mert csak a tévét tudja kezelni, a netről nem is halott. De biztos örülni fog a bővülő tartalmaknak. Majd nézi a tévében azt az egy mondatot, amit üzen a szolgáltató" - ez a legnépszerűbb hozzászólás a reakciók között.

Az MTVA közleménye ezzel szemben sikersztoriként tálalja a csatorna internetre költöztetését:

A döntés az első órák adatai alapján hatalmas sikernek bizonyult. Már az első órában 15.000 nézőt ért el az oldal, átlagosan percenként kétszázan kapcsolódtak az M3.hu webcímhez

 - írják. Hozzáteszik, hogy a közmédia "egyedülálló, ingyenes tartalmi szolgáltatása révén a nézők érdeklődési köréhez igazodva teszik elérhetővé a tartalmakat". A nézők javaslatot tehetnek közvetlenül az online oldal szerkesztőinek arra vonatkozóan, hogy milyen műsorokat szeretnének látni. Az új online platform így szerintük nagyobb teret enged az egyéni nézői ízlésnek.

"A csatorna szerkesztői igyekeznek a lehető legrugalmasabb lehetőséget nyújtani, hiszen az új struktúrában bárki szabadon választhat a kínálatból adott időkeretben, azaz mindenki maga döntheti el, hogy a kínálatból mely műsorokat mikor szeretné megtekinteni" - zárul a közlemény.