Elindult az első vidéki hírportál, ami kizárólag előfizetésre épül

2019.05.05. 21:00

Debrecenben indult el az első olyan vidéki online újság, amely csak olvasói előfizetésekre támaszkodik, számolt be az RTL Klub.

A Debreciner.hu oldalán azt írják, csak így biztosítható, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába senki ne szólhasson bele, csak az olvasó. Cserébe olyan információkat kínálnak, amik segítik az olvasót eligazodni a mindennapokban és a médiában, ami az emberekről szól és ami szereti a várost, de nem tagadja le annak hiányosságait.

Porcsin Zsolt, a Debreciner vezetője azt mondta az RTL-nek, hogy mögöttük sem oligarchák, sem pártok nem állnak, és hogy Magyarországon jelenleg arra nincs példa a lokális sajtóban, hogy pusztán előfizetőkre épüljön egy újság. Ellenben hozzáteszi, hogy ez már egy Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban is működő modell.

A portál egy hónapra 1000 forintba kerül, de elő lehet fizetni egy félévre vagy egy évre is.  Ingyenesen a Debreciner egyes cikkei elérhetők lesznek bárki számára, de az újság összes anyagát csak azok láthatják majd, akik előfizettek rá.