Több mint tízmillió amerikai nem megy dolgozni a Trónok harca fináléja miatt

2019.05.17. 16:13

Kőkemény számokkal sokkol egy amerikai kutatóintézet, a Workforce Institute felmérése, amely az amerikai Trónok harca-rajongók munkához való viszonyát vizsgálta a sorozat vasárnapi fináléjához közeledve.

Az online (május 7. és 9. között végzett) felmérés során valamivel több mint ezer amerikai – 18 évnél idősebb – munkavállalót kérdeztek meg többek között arról, hogy milyen hatással lesz a sorozat utolsó része a másnapi munkájára.

A felmérés alapján az Egyesült Államok munkavállalóinak harmada (34 százaléka) tervezi vasárnap éjjel megnézni a Trónok harca fináléját, és mintegy 27,2 millió dolgozó amerikai munkahelyi teljesítményére lesz hatással a sorozat befejezése: ennyien terveznek szabadságot kivenni, késni, otthonról dolgozni, vagy csak simán elsumákolni a munkát a záróepizód miatt.

kutatóintézet becslése szerint 10,7 millióan nem mennek majd be a munkahelyükre hétfőn: egy részük szabadnapot vesz ki, egy másik részük pedig beteget jelent vagy egyéb okokkal marad távol a munkától. 2,9 millió amerikai már a megkérdezéskor azzal számolt, hogy késni fog, 3,4 millió pedig otthonról tervez dolgozni a finálét követő első munkanapon.

A felmérés itt nem áll meg a számokkal való ijesztgetésben: a kutatás eredményei alapján kb. 12,7 millió olyan amerikai alkalmazott lehet, aki a saját bevallása szerint heti legalább öt órát tölt azzal, hogy a Trónok harcáról beszél, olvas vagy posztol az internetre. És 16,5 millióra becsülik azokat, akik heti 1-4 órát töltenek ugyanezzel.

És a végére hagytam a legidiótább számadatokat: a megkérdezettek kicsit több mint negyede (28 százalék) Jon Snow alkalmazottja lenne a legszívesebben, a második legnépszerűbb főnök Tyrion Lannister 12 százalékkal, a harmadik pedig Viharbanszületett Daenerys Targaryen 9 százalékkal.

A Trónok harca utolsó évadáról az Index is rengeteget cikkezett mostanság, a sorozatról szóló cikkeinket erre lehet böngészni.