Arnold, Levente
17 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Visszatér a Star Trek ikonikus kapitánya

2019.05.24. 10:27

A Star Trek kapitányait rangsorolni olyan, mint a színészeket, akik James Bondot eljátszották: objektív igazság nincsen, de a szubjektívért mindenki ölre tudna menni. Én például Jean-Luc Picardért, akit Patrick Stewart alakított a Star Trek: Az új nemzedékben, 1987 és 1994 között, illetve több egészestés filmben is, utoljára 2002-ben, a Star Trek: Nemezisben.

Akkor úgy tűnt, hogy Stewart végleg búcsút int a kapitány karakterétől, főleg azért, mert akkor már nyakig volt egy másik franchise-ban, a X-Menben ugyanis ő alakította Charles Xaviert, a kerekes székes telepatát, a fiatal mutánsok vezetőjét. Aztán azóta annyi idő eltelt, hogy Xaviertől is búcsút intett 2017-ben a Logan című filmben, és mindenki meglepetésére bejelentette egy évvel később, hogy elvállalta újból a kapitány szerepét.

A sztoriról nem lehetett tudni semmit, csak annyit, hogy elmondja Picard életének következő fejezetét. A most megjelent előzetes szerint az a fejezet egy intergalaktikus Toszkána borvidékén játszódik, ahol Picard admirális teljes nyugalomban szüretel és palackozik, miközben egy hang elmondja, hogy a férfi elhagyta a Csillagflottát, miután a "történelem legnagyobb mentőarmadáját vezette", és valami "elképzelhetetlen" történt vele. Aztán elkezdődik Az új nemzedék főcímzenéje, és jön az instant libabőr.

A Star Trek: Picardnak még nincsen bemutatódátuma, annyi biztos, hogy a CBS: All Accessen fog debütálni, ahogy két évvel ezelőtt a sorozatot gyakorlatilag felélesztő Star Trek: Discovery is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!