Újabb három évre a Spíler1-é a Premier League és az FA-kupa

2019.05.29. 15:20

A TV2 Csoport sportcsatornáján az indulása óta látható Premier League mérkőzéseinek közvetítési jogait újabb három évre sikerült megszerezni, valamint az FA-kupa, azaz a világ legrégebbi labdarúgó-versenysorozatának mérkőzéseit is a Spíler1 közvetíti majd.

26676636 e048fbda75399f1f9bd79e8cfafcf86c wm

A jelenleg vitathatatlanul legértékesebb nemzeti labdarúgó-bajnokság, az angol legfelsőbb osztályba tartozó Premier League jogai a következő három évben, 2019-től 2022-ig is a TV2 Csoportnál lesznek, az angol bajnokság meccseit így továbbra is a megszokottak szerint, a Spíler1 csatornán követhetik a nézők.

Ezenfelül tovább bővül az eddig is gazdag prémium sportkínálat, mivel három évre, 2019-től 2022-ig, az FA-kupa (Football Association Challenge Cup) mérkőzéseinek közvetítési jogát is megszerezte a TV2 Csoport, ezeket szintén a Spíler1-en láthatják majd a sportrajongók.

A sajtóközleményből nem derül ki, hogy az a deal, amit a TV2 a Digivel kötött idén, és aminek keretein belül az évad második fele meccseinek a felét átadták a PL-t korábban közvetítő Digisportnak, az csak egy fél évre szólt-e, és a folytatása fel sem merült, vagy lesz-e további együttműködés. Ahogy azt sem lehet tudni, hogy a Digi csomagjaiban jelenleg szereplő Spíler augusztustól is elérhető lesz-e, vagy sem.

Információink szerint a jogokért az Eurosport is bejelentkezett, és ha tippelnünk kellene, a Digisportot is el tudjuk képzelni a ringben, de ezek szerint a TV2-nek mindennél több pénze van – pedig a patinás sportjogok megvásárlása nem olcsó mulatság.