Földes András kapta a Minority Rights Group Europe Fejlesztési Újságírói díját

2019.06.05. 20:30

Földes András kollégánk nyerte a Minority Rights Group Europe Fejlesztési Újságírói díját.

A nemzetközi fejlesztés témájában kiemelkedően magas színvonalú anyagokat készítő újságírók jutalmazása, egyben segítség nyújtása munkájuk folytatásához.

- írják a díjról a honlapon, ahol az is kiderül, hogy a zsűri korábbi főszerkesztőnkből, Dudás Gergelyből, Móricz Ilonából, a Független Médiaközpont kuratóriumának tagjából, illetve Polyák Gáborból, a Mérték Médiaelemző Központ vezetőjéből állt. A díjjal 400 eurós pénzdíj is jár a győztes további munkájának folytatásához.

Földes Andrást egyébként három anyaga miatt díjazták.

A zsűri három különdíjat is kiosztott. Az egyiket Hajdú D. András kapta a National Geographicben megjelent képriportjáért, a másikat Neuberger Eszter többek között a bulgáriai romákról szóló Abcúg-riportjáért, a harmadikat pedig Parászka Boróka rohingyákról szóló riportjáért a 168 Órában.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás