Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Amazon megvette a Tabukról tabuk nélkül című magyar dokumentumfilm-sorozatot

2019.06.12. 11:39
Miközben az AMC Studios által forgalmazott, de a Spektrum saját gyártású produkciójának számító dokumentumfilm-sorozat második évada forog, az elsőt megvette terjesztésre az Amazon, a világ legnagyobb online áruháza, így mostantól Észak-Amerikában is megnézheti bárki.

Az Amazon Prime Videon debütáló sorozat úttörő szerepet tölt be, hiszen ez az első olyan magyar alkotás, amely az AMC Networks International – Central and Northern Europe (AMCNI – CNE) égisze alatt megjelenik az Amazon videós streaming szolgáltatásban az USA-ban és Kanadában. 

A hat részből álló, epizódonként egyórás sorozat a legváltozatosabb tabutémákat járja körbe személyes élményeken keresztül. Olyan drámai történetek kerülnek napvilágra, amelyek közelebb hozzák, és feldolgozgatóbbá teszik többek között a halál, a gyász, a függőségek és az eltitkolt családi bűnök tragédiáját. Az első évad 40 személyes történetet dolgozott fel, melyeket maguk a főszereplők meséltek el saját szavaikkal a saját környezetükben. A csatorna bő egy évet adott arra, hogy a stáb a lehető legaprólékosabban összerakhassa a történetet és kiválogassa annak szereplőit.

A szériát legelőször a magyar, a cseh és a szlovák Spektrumon láthatták a nézők, ahol kivétel nélkül megduplázta a csatorna átlagnézettségét, és soha nem látott pozitív kritikai elismerésben részesült. A népszerűséget az is jól mutatja, hogy múlt évben a Mexikói Nemzetközi Filmfesztiválon, és a Jahorinai Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon is komoly elismerést kapott.

Az AMC Studios és az Amazon Prime Video kiváló partnernek bizonyultak az együttműködés során, ennek köszönhetően most először az észak-amerikai közönség számára is elérhetővé válik az egyik legismertebb saját gyártású produkciónk, melyre rendkívül büszkék vagyunk

– mondta Málnay B. Levente az AMC Networks International – Central and Northern Europe ügyvezető alelnöke, akivel nem is olyan régen az Index is interjúzott

A sorozatot a Spektrum megbízásából az ACG Reklámügynökség készítette, rendezője Pálinkás Norbert, producere Mentes Endre, míg a házigazdája Thuróczy Szabolcs. Az alkotókkal itt interjúztunk.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!