A kormánybarát sajtónak tartottak találkozót egy négycsillagos visegrádi szállodában

2019.06.17. 13:18

Először rendezték meg a Kárpát-medencei Magyar Médiatalálkozót, hagyományteremtő szándékkal. A háromnapos, visegrádi szállodában megtartott rendezvényen mintegy 180, köztük 150 külhoni magyar újságíró vesz részt a Kárpát-medence minden tájáról – írja az MTI.

A Magyar Hang szerint a meghívottak közé nem került be a legnagyobb határon túli magyar napilap, a pozsonyi Új Szó, amelynek főszerkesztője tőlük hallott először az eseményről, de az Átlátszó Erdély tényfeltáró portál is - hogy, hogy nem - lemaradt a listáról. Van, akiről ugyan nem feledkeztek meg, de jóval később kapták meg az értesítést, mint mások. A legnagyobb erdélyi magyar hírportálnak, a Maszolnak például annyira későn küldték el a meghívót, hogy már nem értek volna időben Visegrádra.

Ami a hazai sajtót illeti, sokan hiányoztak, de az MTI és az Origó azért egy-egy hírben megemlékezett az eseményről. A  Magyar Távirati Iroda beszámolójából például kiderült, hogy biztosan ott volt Mucsányi János, az MTVA Vallási Főszerkesztőségének vezetője, Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár, Grezsa István miniszteri biztos, Szilágyi Péter miniszteri biztos, illetve Szili Katalin miniszterelnöki megbízott. Ők adták át a díjakat azoknak a sajtómunkásoknak, akiknek pályaművét arra érdemesnek találta a zsűri. 

 A külhoni magyar médiumok kezét a jövőben sem kívánjuk elengedni, a fejlesztéseket folytatjuk

– mondta Potápi Árpád János köszöntőbeszédében.

A Magyar Hang megkérdezte a Nemzetpolitikai Államtitkárságot, hogy miért válogattak a határon túli magyar szerkesztőségek között, és mennyibe került az esemény, de egyelőre nem kaptak választ.