Elutasították a Lokál fellebbezését, hazugságokat állítottak Nagy Blankáról

2019.06.18. 17:38 Módosítva: 2019.06.18. 20:17

Elutasította a Fővárosi Ítélőtábla a Lokál fellebbezését, így muszáj lesz helyreigazítást közölnie a kormányközeli lapnak amiatt, hogy Nagy Blankáról valótlanságokat állítottak, amikor azt írták, a lány több tárgyból bukásra áll és sokat hiányzik az iskolából.

Ezt Litresits András, a kiskunfélegyházi  diáklány ügyvédje közölte a hvg.hu-val, majd hozzátette, hasonló ítéletet vár az eredeti karaktergyilkos anyagot közlő Ripost és az ezt átvevő Origo elleni eljárás végén is. „Ezek után viszont nagyon meglepődnék, ha nem hasonló eredménnyel végződnének” – mondta.

Ahogy azt megírtuk, a kormánypárti sajtó azután kezdte el támadni a 18 éves Nagy Blankát, hogy az év elején több tüntetésen is felszólalt. Kecskeméten például azt üzente Kövér Lászlónak, hogy egy „bajszos fasz”, valamint „hogy álljon hátrébb eggyel, és bassza arcon magát”.

Először Bayer Zsolt nevezte kretén, barom állat, szerencsétlen, nyomorult, ócska kis prolinak, majd az Origo, a Ripost, a Figyelő és a Lokál azt állította, hogy a tanuló több tárgyból bukásra áll, és sokat hiányzik az iskolából. 

Az ítélőtábla döntése ellen már nem lehet fellebbezni, a döntés jogerős.