52 milliót fizet az MTVA Rogán Cecíliáéknak a Magyarország Szépéért

DBOGI20190612026
2019.06.20. 13:14

52,6 milliót fizet az MTVA Rogán Cecíliáék szépségversenyéért, írja a 24.hu. Vasárnap két közszolgálati csatornán, a Duna TV-n és a Duna Worldön közvetítik a Magyarország Szépe című szépségversenyt. Ezért az MTVA a Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília holdudvarához tartozó Digital Minds Kft.-nek 52,6 millió forint plusz áfát, azaz bruttó 66 millió 802 ezer forintot fizetett. Mindez abból a szerződésből derült ki, amit közérdekű adatigénylést követően kapott meg a portál.

Adatigénylés keretében kikérték a szerződés mellékleteit is, hogy a ránézhessenek a produkció tételes költségvetésére, de ezt olyan rossz minőségben kapták meg, hogy gyakorlatilag semmit sem tudtak kibogozni belőle.

A 24.hu cikke emlékezetet, hogy Sarka Kata számára nem idegen a szépségverseny-gyártás: 2016-ban az MTVA 39,8 millió forint + áfát fizetett Hajdú Péter műsorgyártó cégének, a Frizbi Entertainment Kft.-nek a műsor legyártásáért. Ekkor még a Frizbié volt a jelenleg végelszámolás alatt lévő Magyarország Szépe Kft. 51 százaléka, a cég ügyvezetője pedig akkori felesége, Sarka Kata volt.

Tavaly már Hajdú Péter nélkül folytatódott az üzlet, ekkor jelent meg a Digital Minds Kft., amely 52,6 millió forintot kapott az MTVA-tól. Ekkoriban Rogán-Gaál Cecília zsűritagként és a Miss World licensztulajdonosaként volt jelen a versenyben.

A 444.hu kérdésére az MTVA elárulta, miért fontos szépségversenyt közvetíteni: szerintük ez ugyanúgy belefér a modern közszolgálatiságba mint az Európa Bajnokság közvetítése vagy mint a Petőfi Zenei Díj gálája a VOLT 0. napján. 

(Borítókép: Versenyzők a Magyarország Szépe - Miss World Hungary szépségverseny Miss Talent alversenyén a siófoki felkészítő táborban 2019. június 12-én. Fotó: Bodnár Boglárka / MTI)