Az alcsútdobozi fideszes polgármester került a TV2 tulajdonosának élére

BJASZ20160420007
2019.07.10. 18:17 Módosítva: 2019.07.10. 22:20

Véglegesen megtörtént a hatalomátvétel a TV2-t birtokló Magyar Broadcasting Co. Zrt.-nél (MBC), amit mostantól egy személyben Mészáros Lőrinc bizalmasa, Alcsútdoboz fideszes alpolgármestere, Tima János irányíthat vezérigazgatóként. A G7 gazdasági portál értesülései szerint Tima kinevezésével egy időben

lemondott tisztségéről az igazgatóság két Andy Vajna embereként számon tartott tagja, Tremmel Zoltán és Kovács Andrea.

Kovács már a társaság alapítása, Tremmel pedig a filmügyi biztos januári halála óta vett részt a cég irányításában.

A vezércseréről a Vajna halála óta viharos változásokon keresztülmenő MBC június 28-i közgyűlésén döntöttek, és jelenleg a cégbírósági bejegyzésre vár – korábban egyébként a G7 szerint egy vegyes felállású cégvezetést próbáltak kialakítani az MBC-hez áprilisban, vezérigazgató-helyettesi pozícióban érkező Timával, de az aláírási jogok körüli kifogások miatt ezt a cégbíróság nem fogadta el.

A Vajna-hagyatékból a Mészáros-portfólióba való átmenetről árulkodik a lap szerint a cég székhelyének költözése is abba a Ferenc körúti lakásba, ahol a TV2 sokáig rejtőzködő vevőjének – a szintén a Mészáros-körhöz tartozó Vida József Takarékbank-vezérnek – más érdekeltségei is székelnek.

Tima nemcsak a TV2-nél került pozícióba a közelmúltban, hanem a korábban a Simicska-médiabirodalomhoz tartozó Lánchíd Rádiónál és a bezárt Heti Válasz kiadójánál is, ezeknél az orgánumoknál azonban nem cégvezetőként, hanem – a Mészáros médiaérdekeltségeit összefogó Talentis Group Zrt.-vel természetesen szimbiózisban lévő – tulajdonosként.

(Borítókép:  Jászai Csaba / MTI)