A szolgálólány meséjének folytatásából is sorozat lesz

2019.09.05. 10:51

Néhány nap múlva jelenik meg A szolgálólány meséjének folytatása, amit Margaret Atwood több mint harminc évvel az eredeti regény megjelenése után írt meg. Ugyan a Testamentumok még nincs a boltokban, de a Hulu máris bejelentette, hogy A szolgálólány meséjéhez hasonlóan ebből is sorozatot készítenek.

Az egyelőre nem világos, hogy miként fog a Testamentumok illeszkedni A szolgálólány meséjéhez. Az eredeti regény ugyanis véget ért ott, ahol a sorozat első évada, vagyis amikor a főhős, Offred/June eltűnik egy nagy fekete furgonban. Csakhogy a sorozat annyira sikeres lett, hogy a Hulu további évadokat szeretett volna. Így Atwood beleegyezésével és közreműködésével két további évad készült, de már tudni lehet, hogy lesz negyedik is. (Az előző évadról itt írtunk bővebben.)

Csakhogy ezek az évadok közvetlenül A szolgálólány meséje befejezése után játszódnak, és June sorsát követik, míg Atwood hamarosan megjelenő regénye tizenöt évvel később veszi fel a fonalat, három gileádi nő elbeszélésére alapozva. Az egyikük állítólag nem más, mint A szolgálólány meséjének egyik főgonosza, Lydia néni. 

A Booker-díj zsűrijének elnöke, Peter Florence így nyilatkozott a Testamentumokról: "A spoilerezés elkerülése és a kegyetlen titoktartási egyezmény miatt nem árulhatom el, ki, hogyan, miért, sőt azt sem, hol. Csak annyit mondhatok: rémisztő és lélegzetelállító könyv."