Meghalt J. Michael Mendel, a Rick és Morty producere

2019.09.24. 09:47

54 éves korában meghalt J. Michael Mendel, aki olyan animációs sorozatok producere volt, mint a Simpson család és a Rick és Morty. A hírt a felesége erősítette meg a Hollywood Reporternek.

Mendel a Fox csatornánál dolgozott a nyolcvanas években, a Tracey Ullman Show utómunkájáért volt felelős. A Simpson család először ebben a műsorban jelent meg egy pár perces jelenetben, majd amikor a csatornánál úgy döntöttek, hogy egy komplett sorozatot kap a sárga fejű család, akkor ment ő is line producerként, és azt felügyelte, hogy az epizódok időben elkészüljenek. Mendel A Simpson család 207 epizódjában működött közre producerként, és ezzel összesen három Emmy-díjat nyert.

Mendel később Justin Roiland mellett dolgozott a Rick és Morty producereként, amivel szintén egy Emmy-díjat nyert. A sorozatot vetítő Adult Swim közleményében azt írták, hogy a producer volt a Rick és Morty produkciós csapatának szíve, és hiányát az egész közösség meg fogja érezni.

Mendel dolgozott az Oblongs, a The Critic és a Napoleon Dynamite című sorozatokon is, az IMDb szerint produkciós asszisztens volt a Segítség, felnőttem! és A híradó sztárjai forgatásán, mindkettőnek a Simpsons-alkotó James L. Brooks volt a producere.