Fogyatékosnak nevezték Greta Thunberget a Fox Newson, a csatorna bocsánatot kér

2019.09.25. 12:22 Módosítva: 2019.09.25. 16:21

A klímahisztéria-mozgalom nem a tudományról szól. Ha valóban tudományról lenne szó, akkor tudósokat látnánk, nem politikusokat és egy szellemi fogyatékos svéd gyereket, akit kihasználnak a szülei és a nemzetközi baloldal"

- jelentette ki a Trumpot támogató, jobboldali Fox News csatornán Michael Knowles jobboldali politikai kommentátor egy műsorban a 16 éves svéd klímaaktivista, Greta Thunberg beszédére reagálva, amelyet az ENSZ New York-i klímacsúcsán mondott el.

A The Story című műsor másik felszólalója, Christopher Hahn már akkor megpróbált a másik szavába vágni ("Hogy merészeli?"), amikor az a "mentally ill" kifejezést használta, végül amikor szót kapott, akkor jelentette ki:

Maga egy felnőtt ember, és egy gyereket támad. Szégyellje magát!"

A Fox News egy szóvivője az esetről azt mondta: 

Michael Knowles, a The Story vendégének megjegyzése szégyenteljes volt. Bocsánatot kérünk Greta Thunbergtől és a nézőinktől."

Azt is elmondták, nem tervezik, hogy a jövőben újra megszólaltassák Knowlest.

A Fox News másik műsorában, a The Ingraham Angle-ben is hasonló szellemben beszélt a műsorvezető, Laura Ingraham, de erre nem reagált a csatorna. Ingraham sajátos módon úgy értelmezte Thunberg szavait, hogy az aktivista "akarja kontrollálni, hogy nekünk hány gyerekünk lehet, hogyan élhetünk, milyen legyen a gazdaságunk és a közlekedésünk, és ha nem felelünk meg ennek, akkor a saját gyerekeink fognak megbüntetni ezért".

Alig várom Stephen King új könyvét, A klíma gyermekeit"

- utalt Ingraham A kukorica gyermekei című horrorra, amelynek egy elszigetelt közösségben élő gyerekszereplői úgy gondolják, mindenkit meg kell ölni, aki elmúlt 19 éves.

A műsorvezető bátyja, Curtis Ingraham erről azt mondta: "Úgy tűnik, a húgomnak fontosabb a fizetési csekkje, mint hogy milyen világot hagy majd három örökbe fogadott gyerekére. Nem tudok már elnézést kérni egy olyan testvér nevében, akire rá sem ismerek, de továbbra is felszólalok a dühéből fakadó szörnyűséges viselkedése miatt."

Ne maradjon le semmiről!