Mostantól legálisan viheti magával a Sárkányok Anyját hosszú repülőútra

Succession-Breakouts-GQ-December-120118-01
2019.09.27. 12:15

A fejünk fölött zajló streamingháborúban minden jelenlegi nagy játékos (Netflix, HBO, Hulu, Amazon) igyekszik valamiféle helyzeti előnyre szert tenni az Apple TV+ és a Disney+ indulása előtt, amiből mi egyelőre nem sokat érezhetünk, viszont egy nagyon pozitív aspektusát tegnap eset óta igen:

a Netflix és az Amazon után már az HBO GO appikáció is engedi letölteni a tartalmat.

Ez ugye akkor jó, ha a embernek nincs korlátlan mobilnetje, és de melóba menet szeretné megnézni az Utódlás legfrissebb részét, vagy végre rászánja magát a sárkányos kváziközépkort megidéző Trónok harcára, esetleg hosszú repülőútra készül és nem bízik a fedélzeti kínálatban. A Netflix és az Amazon applikációi régóta tudják már ezt (2017 óta tán), és mostantól az HBO GO is, de bizonyos korlátokkal.

  • Egyelőre csak az androidos app tudja a letöltés funkciót, ha esetleg nem jelenne meg a "letöltés" menüpont és felirat az adott részeknél, tessék frissíteni az applikációt.
  • A funkció okostelefonon és tableten érhető el.
  • A letöltött tartalmakat az első indítás utáni 48 órán belül kell megnézni, de ha nem sikerül, semmi pánik, internetközelbe kerülve meg lehet újítani az engedélyt.
  • A méret 7-800 megabyte, a minőség első blikkre 720p, és ha van több felirat és hangsáv, azok is az eszközre kerülnek.
  • Ha a gyerek is hozzáfér a telefonhoz, és nem akarjuk, hogy az Eufória című sorozatból tippeket kapjon a gimis évek eltöltésére, van egy Kids feliratú kapcsoló, és menten csak Sam a tűzoltó jön elő, vagy Mása és a medve, bár utóbbinak van egy kifejezetten horrorisztikus spinoffja is.
  • Egy-egy tartalom egy hónapig marad elérhető a letöltések között.

A kínálatból az HBO saját gyártás 100 százaléka, vagy legalábbis majdnem minden darabja elérhető ilyen formában is, a vásárolt tartalomban viszont akadhatnak olyanok (főleg filmek), amiket a jogtulajdonos nem enged letölteni - ilyenkor a letöltés inaktívvá váli, és kalap.