Czura Karina lett az év TikTok-videósa

2019.09.30. 09:41

A szakmai zsűri és a közönség szavazatai alapján a 15 éves Czura Karinát választották az év TikTok-videósának az első magyar TikTok-fesztiválon, a teltházas TikTop Awards & Fest rendezvényen vasárnap.

A TikTok a leggyorsabban fejlődő közösségi média platform annak ellenére, hogy a 25 évesnél idősebbek többnyire nem is ismerik, pláne nem használják. A platform fiatal rajongóinak az Akváriumban szerveztek összejövetelt szülőmegőrzővel, valamint a legnépszerűbb magyar TikTokkerek részvételével.

Czura Karina több mint 240 ezer követővel rendelkezik a platformon, videói átlagosan 100 ezer nézőt érnek el, és 20-30 ezer lájkot gyűjtenek. A legnézettebb videója külföldön is elterjedt, több mint 8 millióan látták, és 700 ezren lájkolták. Idén már világmárkák is megjelentek a videóiban hirdetőként, írja hétfői közleményében a 15 éves lányt képviselő NuHeadz Talent Management.

A hétvégi eseményen Makovics Tina lett a közönségdíjas, Radics Zsombor, aki nem ritkán édesanyjával együtt lép fel, lett az év TikTok felfedezettje, illetve Liszkai Márk táncparódiája érdemelte ki az év TikTok videója címet. Az első magyar TikTok-fesztiválon az Index is ott volt, ahol tiktokerekkel és szülőkkel beszélgettünk a jelenségről:

15 másodperccel bárki világhírű lehet

A TikTokot az Index is kipróbálta,  ebben a videóban néztük meg, el tudnánk-e mondani a nap fontos híreit 15 másodperc alatt: