Harry herceg fél, hogy feleségével ugyanaz fog történni, mint édesanyjával

2019.10.02. 15:43

A sussexi herceg és felesége úgy döntöttek, hogy beperelik a Mail On Sunday anyacégét, a DMG Media-t, amiért az újságban leközöltek egy levelet Meghan Markle-től az engedélye nélkül.

Harry herceg közleménye szerint a levél engedély nélküli publikálását a lap arra használta, hogy hazug és lejárató cikkeket írjanak róluk. Harry és Meghan a saját pénztárcájukból állják a jogi költségeket, az abból befolyt lehetséges összegeket pedig egy zaklatás elleni küzdelemmel foglalkozó jótékonysági szervezetnek adnák.

A levél februárban jelent meg a lapban, Meghan írta kézzel az édesapjának, Thomas Markle-nak.

Az indoklásban Harry azt írja, hogy nemrég a felesége lett a brit bulvársajtó legújabb áldozata, mivel a lapok szerinte minden következmény nélkül indíthatnak hadjáratot különböző egyének ellen. Harry szerint ez a hadjárat az utóbbi évben eszkalálódott, Meghan terhessége, majd közös gyerekük, Archie megszületése után. A jogi eljárást hónapig tartó tervezés előzte meg.

Harry azt is taglalta a közleményben, hogy a Mail On Sunday úgy használta fel a kiszivárogtatott levelet, hogy kihagytak belőle bekezdéseket, mondatokat, és még szavakat is, hogy "leplezzék a hazugságokat, amiket egy éve tüzelnek".

Az utolsó előtt bekezdésben Harry megidézi édesanyja, Diana hercegnő emlékét is:

Habár ez az eljárás nem biztos, hogy biztonságos, mindenképpen helyes. Mert a legnagyobb félelmem az, hogy a történelem megismétli magát. Láttam mi történik olyankor, ha valaki, akit szeretek, egy termékké silányul, és nem úgy bánnak vele, vagy nem úgy néznek rá, mint egy valós személyre. Elvesztettem az édesanyámat, és most látom, ahogy a nejem ugyanazon erők áldozatává válik.