A magyar Ibiza-botránynak nevezik az osztrák lapok Borkai kalandját

29807929 5b6db3f818cdcbbf020f97e7a81b6b44 wm
2019.10.09. 17:57

Az osztrák, a német, a román, a horvát, a cseh, a szlovák és a francia sajtóban találtuk meg eddig a nyomát Borkai Zsolt győri polgármester alaposan dokumentált horvátországi kalandjának. A külföldi online lapokban a magyar sajtóban is szerepeltetett képek, videórészletek mellett azt emelik ki elsősorban, hogy Borkai

  • családos ember
  • polgármester
  • olimpiai bajnok
  • és a Fidesz támogatja.

A legtöbbet az osztrák média foglalkozott az üggyel, valószínűleg észrevettek némi hasonlóságot a saját országuk belpolitikai viszonyait átrendező Strache-botránnyal, bár az alkancellárt megbuktató videóban szex nem volt, csak vállalhatatlan kijelentések. Ennek ellenére a Die Presse napilap azzal a címadással keretezte a Borkai-ügyet, hogy "Már Magyarországnak is megvan a maga Ibiza-botránya", és azt emelik ki, hogy a "Családapa, olimpikon, polgármester" szlogennel kampányoló Borkai három fiatal nővel szórakozott egy luxusjachton az Adrián, az egyikkel szexuális aktust is folytatott, annak ellenére, hogy a lány nem a felesége.

Kronen Zeitung nem érti, miért nem mondott még le Borkai, az Österreich pedig azt feltételezi, hogy az "elfajult" bulit közpénzből finanszírozhatták, bár idézik a polgármestert, aki ezt tagadja. A román G4Media.ro Borkai védekezéséből kiemeli, hogy a képek és felvételek a politikus szerint részben hamisak, szlovák Pravda cikkének első mondatát pedig nem kell lefordítani:

Sex, kokaín, korupcia... 

Mint ismeretes, Borkai Zsolt fideszes győri polgármestert vette célba egy névtelen szerző által írt blog. Az Ördög ügyvédje címen futó blogban a magáról ügyvédként író ismeretlen súlyos állításokat fogalmaz meg Borkaival és egy vele baráti viszonyban álló ismert helyi ügyvéddel, Rákosfalvy Zoltánnal kapcsolatban, kompromittáló képeket és videókat is közzétéve. Botránykrónikánk itt olvasható.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport