Marcell
18 °C
27 °C
Index - In English In English Eng

A magyar Ibiza-botránynak nevezik az osztrák lapok Borkai kalandját

29807929 5b6db3f818cdcbbf020f97e7a81b6b44 wm
2019.10.09. 17:57

Az osztrák, a német, a román, a horvát, a cseh, a szlovák és a francia sajtóban találtuk meg eddig a nyomát Borkai Zsolt győri polgármester alaposan dokumentált horvátországi kalandjának. A külföldi online lapokban a magyar sajtóban is szerepeltetett képek, videórészletek mellett azt emelik ki elsősorban, hogy Borkai

  • családos ember
  • polgármester
  • olimpiai bajnok
  • és a Fidesz támogatja.

A legtöbbet az osztrák média foglalkozott az üggyel, valószínűleg észrevettek némi hasonlóságot a saját országuk belpolitikai viszonyait átrendező Strache-botránnyal, bár az alkancellárt megbuktató videóban szex nem volt, csak vállalhatatlan kijelentések. Ennek ellenére a Die Presse napilap azzal a címadással keretezte a Borkai-ügyet, hogy "Már Magyarországnak is megvan a maga Ibiza-botránya", és azt emelik ki, hogy a "Családapa, olimpikon, polgármester" szlogennel kampányoló Borkai három fiatal nővel szórakozott egy luxusjachton az Adrián, az egyikkel szexuális aktust is folytatott, annak ellenére, hogy a lány nem a felesége.

Kronen Zeitung nem érti, miért nem mondott még le Borkai, az Österreich pedig azt feltételezi, hogy az "elfajult" bulit közpénzből finanszírozhatták, bár idézik a polgármestert, aki ezt tagadja. A román G4Media.ro Borkai védekezéséből kiemeli, hogy a képek és felvételek a politikus szerint részben hamisak, szlovák Pravda cikkének első mondatát pedig nem kell lefordítani:

Sex, kokaín, korupcia... 

Mint ismeretes, Borkai Zsolt fideszes győri polgármestert vette célba egy névtelen szerző által írt blog. Az Ördög ügyvédje címen futó blogban a magáról ügyvédként író ismeretlen súlyos állításokat fogalmaz meg Borkaival és egy vele baráti viszonyban álló ismert helyi ügyvéddel, Rákosfalvy Zoltánnal kapcsolatban, kompromittáló képeket és videókat is közzétéve. Botránykrónikánk itt olvasható.