Szerződést bontott a Figyelővel az új terézvárosi polgármester

2019.10.25. 19:31

Nem tudom, valakinek feltűnt-e már, de a Figyelő mellékletében eddig két oldalt töltöttek meg terézvárosi tartalmak. Nem ingyen. Gyanítom, hogy nem sokan fordítottak figyelmet erre a mellékletre, de jelzem, hogy mostantól nem is leszünk benne.

Ezzel a felütéssel jelentette be Soproni Tamás, a VI. kerület új polgármestere a Momentum Mozgalom Tumblr csatornáján, hogy az új kerületvezetés felbontja a szerződését a Figyelő című hetilappal. 

A korábban Schmidt Mária által tulajdonolt, de 2018 novemberében a KESMA kormányzati médiaholdinghoz átkerült, és teljesen új vezetést kapott hetilap fővárosi mellékletében az előző, kormánypárti kerületvezetés vásárolt megjelenési lehetőséget évi 4,2 millió forintért. Ahogy arra Soproni is utalt posztjában, a hetilapban való megjelenéssel széles olvasóközönséget nem nagyon érhettek el: a Figyelő nem auditáltatja magát, de tavaly év végén iparági pletykák szerint az újságból csak 3-4 ezer példány fogyott, és ennek jelentős részét is intézmények fizették elő.

A szerződést Soproni utasítására most az önkormányzat felbontotta, és nagyon valószínű, hogy a többi ellenzéki irányítás alá került kerület is követni fogja Terézváros példáját.