A Trónok harca alkotói bevallották, nem nagyon érdekelte őket a rajongók visszajelzése

2019.10.28. 15:56

David Benioff és D.B. Weiss az Austini Filmfesztivál vendége volt, és amellett, hogy átvehettek egy díjat, részt vettek egy beszélgetésen is, ahol a Trónok harcával kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk. Volt, aki Twitteren közvetítette az eseményeket, és a posztokból kiderült, hogy 

  • Benioffékat nem igazán érdekelték a rajongók visszajelzései, Weiss szerint nincs sok haszna annak, ha figyelembe veszik mások véleményét. Persze azért volt, amikor a rajongókra támaszkodtak, Benioff állítólag ellátogatott néhány rajongói oldalra, mert kíváncsi volt, ők kiket látnának szívesen egyes karakterek szerepében. Így találtak rá Jason Momoára is, aki Khal Drogót alakította a sorozatban.
  • Elismerték, hogy amikor belevágtak ebbe a projektbe, nem konyítottak a sorozatkészítéshez, mindent menet közben tanultak meg, és nem is értik, hogy  George R.R. Martin miért bízta rájuk az életművét. Ez mondjuk nem annyira nagy újdonság, köztudott, hogy az első pilot eléggé félresikerült. Szerintük egyébként az HBO azért nem kaszálta el akkor a Trónok harcát, mert valószínűleg már eladták külföldre. 
Balról-jobbra: David Benioff, George R. R. Martin és D.B Weiss
Balról-jobbra: David Benioff, George R. R. Martin és D.B Weiss
Fotó: Jeff Kravitz / Getty Images Hungary
  • A fantasy elemekből azért vettek vissza, mert nem a műfaj rajongóit szerették volna kiszolgálni, szélesebb réteget akartak megszólítani, azt akarták, hogy a NFL-játékosoktól kezdve az anyukákig mindenki a Trónok harcát nézze. Ez jó döntésnek bizonyult, a sorozat óriási siker lett. 

Ugyan a Trónok harca véget ért, és a rajongók nem feltétlenül azt kapták, amit vártak, (illetve George R.R. Martin számára is traumatikus élmény volt az utolsó évad), a kettős után kapkodtak a stúdiók, a Netflix kétmillió dollárért igazolta le őket, és aláírtak Star Wars filmre is.

(Uproxx)