Emil, Csanád
9 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Köztévé: Nem tartjuk számon senki szexuális beállítottságát

2019.11.28. 15:22

A közmédia felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja, ezért határozottan visszautasítja az Eurovízió kapcsán a hazai és nemzetközi sajtóban megjelent állításokat - írja az MTI. Az MTVA közleménye szerint a közelmúltban számos hazai és külföldi médium cikkeiben jelent meg, hogy Magyarország azért nem képviselteti magát az Eurovízión, mert a műsor terepet ad a homoszexuális előadóknak.

Válaszában a közmédia kijelentette: "Ezek a szexuális beállítottságra utaló sajtóvélemények sértik az emberi méltóságot, a sajtóetikai normákat, valamint a jogállamiságot."

"Az a szakmai döntés született, hogy jövőre az Eurovíziós indulás helyett közvetlenül a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő produkciókat segítjük. Szeretnénk leszögezni, hogy semmilyen produkció, esemény, vagy rendezvény kapcsán sem tartjuk számon senkinek a szexuális beállítottságát" - hangsúlyozták. A közleményt egy kérdéssel zárták: "Felmerül azonban a kérdés, hogy az erről cikkező médiumok miért teszik ezt?"

Az Index kedden írta meg, hogy a közmédia hetek óta nem ad érdemi választ arra, hogy miért nem indul 2020-ban Magyarország az Eurovíziós Dalfesztiválon. Cikkünk szerint valószínűleg most lett elege a kormánynak és Kásler Miklós humánminiszternek az eseményt körülvevő LMBTQ-közegből, a multikultiból és a toleranciát támogató kommunikációból.