A közmédia lesántakutyázta a szemét szúró médiumokat

2019.11.29. 21:18

Újabb közleményben reagált a közmédia az Eurovíziós Dalfesztivállal kapcsolatban megjelent hírekre. Csütörtökön még csupán visszautasították és felháborítónak nevezték a sajtóban megjelent állításokat, pénteken pedig már egyenesen "sánta kutya médiának" titulálták az általuk liberálisnak nevezett médiumokat az MTI-n lehozott közleményükben.

Újabb hazugságot terjeszt a közmédiáról a sánta kutya média. (...) Mindent megtesz a sánta kutya média azért, hogy megpróbálják elterelni a figyelmet a közmédiával szemben keltett botrányos hazugságról, amivel tegnap buktak le. Beigazolódott ugyanis, hogy éppen a liberális online média világa az, amely számon tartja bizonyos produkciókban, művészeti alkotások kapcsán az abban szereplő személyek szexuális beállítottságát

– áll az MTVA pénteki közleményében.

"Hazugságuknak még nagyobb feneket kerítve arra sem voltak restek, hogy az ügyüknek nemzetközi figyelmet színlelve a Népszava volt munkatársa írt a The Guardian című brit lapban egy cikket, amit így a többi nemzetközi sajtóorgánum is átvett. Lebukásuk miatt ma újabb frontális támadást intéztek, és újabb hazugsággal vádolták a közmédiát. Úgy látszik, hogy próbálnak mindent megtenni azért, hogy elfeledtessék azt a skandallumot, amit okoztak. Hiába! A hazugság soha nem válik igazzá" – írják a folytatásban.

Az "újabb frontális támadás" alatt a közmédia valószínűleg a Népszava pénteki cikkét érti, amelyet aztán több portál, így az Index is, átvett. Ez arról szól, hogy az MTI eddigi brüsszeli tudósítóját, Bajnok Artúr Junior Príma díjas újságírót lecserélik, miután előre nem egyeztetett kérdést tett fel Orbán Viktor miniszterelnöknek, a helyére pedig a szakmán kívülről érkező Andits Eszter kerül, aki korábban egy fideszes európai képviselő asszisztense volt.

Az Index kedden írta meg, hogy a közmédia hetek óta nem ad érdemi választ arra, hogy miért nem indul 2020-ban Magyarország az Eurovíziós Dalfesztiválon. Cikkünk szerint valószínűleg most lett elege a kormánynak és Kásler Miklós humánminiszternek az eseményt körülvevő LMBTQ-közegből, a multikultiból és a toleranciát támogató kommunikációból, az MTVA azonban a cikk megjelenése után kiadott közleményeiben visszautasította ezt a feltételezést.